Badminton?

Waarom badminton?

Iedereen heeft wel eens een pluimpje geslagen op de camping of op het strand. Hierbij is het meestal de bedoeling om het pluimpje zo lang mogelijk in de lucht te houden. Bij badminton als sport is het echter juist de bedoeling om de shuttle zo snel mogelijk bij de tegenstander(s) op de grond te krijgen. Dit levert een snelle en aantrekkelijke sport op waarbij een goede conditie, de juiste slagtechniek en een uitgekiende tactiek ongeveer even belangrijk zijn. Badminton is een leuke sport voor iedereen en kan van jong tot oud beoefend worden. Een bijkomend voordeel van badminton is dat het op elk niveau gespeeld kan worden; recreatief maar ook competitief tot in de hoogste regionen.
Enkele belangrijke aspecten bij het spelen van badminton zijn: de techniek Рhet voetenwerk en hoe kan ik de shuttle met het juiste effect over het netje krijgen en mijn tegenstander paf doen staan? de tactiek Рhoe kan ik mijn tegenstander volledig op het verkeerde been zetten?.

WAT HEB IK NODIG OM TE KUNNEN BEGINNEN ?

Om te starten is niet veel nodig, maar essentieel zijn schoenen, sportkleding en een racket. Shuttles worden door de vereniging ter beschikking gesteld. Wij spelen op recreatief niveau met nylon shuttles, de bondscompetitie wordt met veren shuttles gespeeld

Schoenen. Badminton is een binnensport. Voor het spelen in een zaal heeft u speciale sportschoenen nodig. Dit hoeven beslist geen dure sportschoenen te zijn. Let op: gebruik uw zaalsportschoenen uitsluitend bij binnensport. Let bij de koop erop dat de schoenen geschikt zijn voor badminton. U voorkomt hiermee onnodige spierpijn en verlaagt de kans op blessures . Een goede sportzaak kan u adviseren.

Kleding: een eenvoudig T- shirt of poloshirt, samen met een korte broek en sportsokken volstaat. Wedstrijdsporters (degenen die aan de diverse competities deelnemen) spelen in clubkledij.

Racket : Een goed badmintonracket hoeft niet duur te zijn.( 35 euro) Laat u eventueel adviseren. Bij onze vereniging kunt u ook een racket proberen en eventueel ook kopen. Koop echter geen “camping (racket) set”.

Proeflessen : 3 lessen gratis, de club zorgt voor schuttles en racket.